Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje se odgovor autoindustrije

U auto vam mogu provaliti i pomoću mobitela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživači sa sveučilišta Kalifornija u San Diegu u suradnji s istraživačima sa sveučilišta u Washingtonu otkrili su nove načine pomoću kojih hakeri mogu provaliti u osobne automobile. Otkriveno je , naime kako su posebno ranjivi novi automobili koji imaju bluetooth bežičnu tehnologiju.

U sklopu istraživanja korišteni su zvučni zapisi u čiji su kod istraživači unijeli zloćudni kod trojanskog konja. Na taj način uspješno su transformirali naizgled bezopasan zvučni zapis u potencijalni problem. Preko ove metode istraživači su uspjeli mijenjati softver unutar vozila, locirati automobil, otključati mu vrata, onemogućiti rad kočnica i sl.

Pročitajte i ovo PR NEZABORAVNO ISKUSTVO KUPOVINE Links Rijeka seli se na novu lokaciju! Slika nije dostupna I Zuckerberg to radi Skriveni detalj iz kojeg možemo nešto naučiti

>>Hakeri srušili stranicu Vlade!

U svrhu očuvanja nepristranosti istraživači nisu istaknuli koje su atomobile koristili u istraživanju. Jedino su obznanili da se radi o automobilu kupljenom 2009. godine koji je opremljen sa manje kompjuterskog softvera nego što je danas uobičajeno.

U zaključku istraživanja je istaknuto kako je, zasad, još uvijek jednostavnije ukrasti automobil 'klasičnijim' hajerskim pristupom - direktnim spajanjem na automobil. Ostaje za vidjeti kako će autoindustrija odgovoriti na potencijalnu prijetnju koja je otkrivena u istraživanju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene