Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divni novi svijet

Televizor ćemo uskoro imati u oku te osjećati što i glumci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zvuči poput znanstvene fikcije - kontaktne leće koje emitiraju televizijske emisije i digitalne tetovaže pomoću kojih osjećamo emocije glumaca na ekranu. Bez obzira na to, stručnjaci vjeruju da bi oboje moglo biti stvarnost u sljedećih deset godina.

Kažu da će konstantna minijaturizacija tehnologije dovesti do televizora koji će biti smanjeni na veličinu kontaktnih leća, a energiju će dobivati iz ljudskog tijela. Kanali će se moći mijenjati glasovnim naredbama ili pomakom ruke, kažu izvještaji proizvođača tehnologije buduće kućne zabave, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Russia Today Preokret nakon Putinove presice: Ruska televizija počinje emitirati u hrvatskom susjedstvu - "Naći ćemo vas, draga" Slika nije dostupna Atraktivna ponuda! Isprobajte OYO, 7 dana bez naknade!

‘Samo ćete ih staviti u svoje oko ujutro i izvaditi na kraju dana’, rekao je Ian Pearson futurolog koji savjetuje kompanije o novim tehnologijama. Digitalne tetovaže, u međuvremenu će 'utisnuti' emocije koje glumci žele prenijeti u seriji ili filmu i stvoriti impulse tako da nam dopuste da osjećamo ono što i oni.

Ovo će omogućiti obožavateljima Jamesa Bonda da osjećaju uzbuđenje pobjeđivanja neprijatelja ili sportskim navijačima da iskuse ono što i vrhunski sportaši, predviđa izvješće jednog proizvođača. ‘Tehnologija postaje manja i manja, a prozvođači je žele dovesti što bliže ljudima’, rekla je Miriam Rayman koja se bavi takvom vrstom proizvoda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene