Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zvuči poput znanstvene fikcije - kontaktne leće koje emitiraju televizijske emisije i digitalne tetovaže pomoću kojih osjećamo emocije glumaca na ekranu. Bez obzira na to, stručnjaci vjeruju da bi oboje moglo biti stvarnost u sljedećih deset godina.


Kažu da će konstantna minijaturizacija tehnologije dovesti do televizora koji će biti smanjeni na veličinu kontaktnih leća, a energiju će dobivati iz ljudskog tijela. Kanali će se moći mijenjati glasovnim naredbama ili pomakom ruke, kažu izvještaji proizvođača tehnologije buduće kućne zabave, piše Daily Mail.

Vezani članci Slika nije dostupna Haljine na ovogodišnjoj BAFTI Slika nije dostupna Pa vi nemojte voditi računa o lećama...

‘Samo ćete ih staviti u svoje oko ujutro i izvaditi na kraju dana’, rekao je Ian Pearson futurolog koji savjetuje kompanije o novim tehnologijama. Digitalne tetovaže, u međuvremenu će 'utisnuti' emocije koje glumci žele prenijeti u seriji ili filmu i stvoriti impulse tako da nam dopuste da osjećamo ono što i oni.

Ovo će omogućiti obožavateljima Jamesa Bonda da osjećaju uzbuđenje pobjeđivanja neprijatelja ili sportskim navijačima da iskuse ono što i vrhunski sportaši, predviđa izvješće jednog proizvođača. ‘Tehnologija postaje manja i manja, a prozvođači je žele dovesti što bliže ljudima’, rekla je Miriam Rayman koja se bavi takvom vrstom proizvoda.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju