Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tradicionalne uloge su najbolje

Tate za igru, mame za brigu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema najnovijem istraživanju očevi bi se sa svojom djecom trebali samo igrati, a odgoj bi trebali prepustiti majkama.

Psiholozi su došli do zaključka kako par ima jaču vezu, punu podrške, ako otac provodi kvalitetno vrijeme u igri sa djecom, a brigu oko kupanja ili hranjenja preuzima majka.

Pročitajte i ovo Lana i Zayn poginuli su, majka i stariji brat bore se za život tragedija u Americi VIDEO Pijana vozačica zabila se u ljude koji su slavili dječji rođendan: Poginuli su Lana (8) i njezin brat, puno je ozlijeđenih U bolnici s djecom Imaš pravo, ostvari ga Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete i kako se ono ostvaruje

'Ovo je istraživanje potvrdilo tradicionalne uloge. Razočaravajuće je za one koji vjeruju kako bi oba roditelja u jednakoj mjeri trebala voditi brigu o djetetu. Ne mislim kako ovo vrijedi za svaku obitelj. Ako je otac uključen u odgoj to ne treba biti loša stvar. Ali nije recept za sve parove', rekla je Sarah Schoppe Sullivan, profesorica na Ohio State University i suradnica u istraživanju.

U istraživanju je sudjelovalo 112 parova, koji imaju četverogodišnje dijete, piše Telegraph. Prvo su ispunili upitnik o provođenju vremena i brigi oko djeteta, a onda su ih promatrali 20 minuta dok su sa djecom crtali i gradili kuću od kockica.

>> Četvrtina djece nikad se ne igra u prirodi

Promatrali su koliko se parovi međusobno podupiru, a koliko kritiziraju. Godinu dana kasnije istraživanje je ponovljeno.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene