Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Živjeli prije 260 milijuna godina

Pronađeni dokazi postojanja divovskih crva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici su pronašli dokaze postojanja divovskih prethistorijskih crva koji su živjeli u obalnom području današnje Engleske.

Dokazi postojanja životinja koje su živjele prije 260 milijuna godina pronađeni su u engleskom gradiću Torbayu. Crvi koji su mogli narasti do jednog metra, živjeli su pod zemljom prije nego su dinosaurusi zavladali planetom, prenosi Telegraph.

Pročitajte i ovo Hrana u menzi - 3 Novi pravilnik o studentskoj prehrani Nakon bečkog s crvima studenti o hrani u menzama: "Neki su prijavljivali kosu, čavle..." Šimo Cvitkušić iz Mečenčana Godinu i pol nakon potresa Ma kakav Čile, imamo mi svoje rupe! "U početku je bilo straha, ali..."

Stručnjaci su pronašli velike rupe za koje se pretpostavlja da su ih napravile životinje koje su se kretale pod zemljom. Geolog dr. Kevin Page kaže kako je otkriće tih rupa iznimno bitno za znanost te predstavlja 'život kakav do sada nismo poznavali'. 'Zaista se radi o nevjerojatnom otkriću. Nešto slično do sada još nije pronađeno. Cijelo područje preplavljeno je tim rupama. Nema dokaza da su ih napravile životinje koje poznajemo, stoga možemo zaključiti da se radi o potpuno novom obliku života', objašnjava Page.

'Rupe su napravljene krajem Paleozoika, prije pojave dinosaurusa, kada su na Zemlji živjela bića koja su u međuvremenu izumrla. Do sada još nismo pronašli ostatke životinja koje su napravile te rupe. Pretpostavljamo da se radi o divovskim crvima nalik onima iz znanstveno-fantastičnog filma 'Dina-pješčani planet'.

Dr. Page naveo je kako su crvi živjeli pod zemljom, a izlazili su na površinu samo kako bi se hranili.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene