Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova vrsta

Pronađen fosil goleme lignje star 100 milijuna godina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Meksički i njemački stručnjaci pronašli su fosil goleme lignje koja je živjela na sjeveru Meksika prije oko 100 milijuna godina, objavio je u subotu list La Jornada.

Istraživači iz meksičkog Pustinjskog muzeja i njemačkog sveučilišta u Heidelbergu provodili su studiju o pretpovijesnim kopnenim i morskim životinjskim vrstama koje su nekoć živjele u meksičkoj državi Coahuila, oko 1.000 kilometara sjeverno od Mexico Citya.

Pročitajte i ovo Na Marsu pronađeni kristali gipsa (Foto: NASA) Kristalne oznake ili fosili? Znanstvenik tvrdi da NASA zataškava postojanje izvanzemaljaca na Marsu: Evo što ga je navelo na taj zaključak Slika nije dostupna Kao kip Najspektakularniji fosil dinosaura: Jedini na svijetu potpuno očuvan u izvornom stanju

'To je golema lignja, slična današnjim sipama, no riječ je o novoj vrsti koja je živjela prije oko 100 milijuna godina u vremenu krede, kada je cijeli sjeveroistok, uključujući i ovo područje, bilo pokriveno vodom', rekao je njemački stručnjak Wolfgang Stinnesbeck. Životinja je imala deset krakova i pripadala je široj skupini grabežljivaca koji su živjeli na tom terenu. Veličina drevne lignje nije objavljena. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene