Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unosan posao

Prihodi Facebooka premašit će milijardu dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prihodi globalne društvene mreže Facebooka od oglašavanja u ovoj godini će se gotovo udvostručiti i premašiti milijardu dolara, ističe se u studiji koju je objavila agencija eMarketer.

'Troškovi oglašavanja brzo rastu i oglašivači ne mogu zanemariti velik broj korisnika', ocijenila je Debra Aho Williamson, analitičarka te agencije, a navodi se u studiji. Kako piše eMarketer, prihodi Facebooka od oglašavanja u 2010. dosegnut će 1,285 milijarda dolara, od čega je 835 milijuna ostvareno u Sjedinjenim Državama, naspram 665 milijuna lani. Agencija predviđa da će prihodi u 2011. narasti na 1,760 milijarda dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Djeca mlađa od 13 godina problem Facebook na dan briše 20.000 profila Slika nije dostupna Utjecaj u svoju korist Američka vojska na društvenim mrežama otvara 500 lažnih profila

Društvena mreža 'najmanje polovicu' prihoda temelji na alatu koji je stavila na raspolaganje oglašivačima kako bi sami uređivali i kupovali prostor u kojem žele objaviti oglas.

Time je ova mreža, koja je koncem srpnja imala više od 500 milijuna korisnika, daleko ispred suparničkog MySpacea koji će ove godine na oglasima zaraditi 'tek' 347 milijuna dolara, a taj će iznos, predviđa se, u idućoj godini pasti za 14 posto.

Facebook usto počinje konkurirati javnim portalima, napose AOL-u koji će ove godine od oglašavanja u SAD-u zaraditi 890 milijuna dolara, ocjenjuje eMarketer. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene