Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djeca mlađa od 13 godina problem

Facebook na dan briše 20.000 profila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook ima svakodnevne probleme s maloljetnim korisnicima ispod 13 godina starosne dobi, a na dan ukinu profile njih čak 20.000.

'Postoje osobe koje lažu. Postoje korisnici mlađi od 13 godina', rekao je savjetnik za privatnost Facebooka Mozelle Thompson. Dodao je kako sistem za registraciju profila nije savršen, oslanja se na iskrenost budućeg korisnika pri unošenju podataka, a djeca mlađa od 13 godina uvijek mogu slagati godine kada otvaraju profil, piše AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Critics Choice nagrade 'Društvena mreža' proglašena najboljim filmom Slika nije dostupna Jedno od prestižnijih priznanja 'Društvena mreža' među kandidatima za najbolji film godine

>> Na Facebooku zlostavljano 40 posto učenika

Nedavna studija u SAD-u pokazala je kako gotovo polovica 12-godišnje djece koristi društvene mreže. No neki, poput demokrata senatora Ala Frankena iz Minnesote, smatraju kako su problem i korisnici mlađi od 18 godina. '13 milijuna korisnika Facebooka, prema pravilima, na taj način može dijeliti svoje najintimnije podatke putem mreže, baš kao i odrasli. Na taj način podložni su predatorima na Facebooku', istaknuo je Franken.

Poslao je i pismo izvršnom direktoru i osnivaču Facebooka Marku Zuckerbergu, u kojem traži da se uvedu neke promijene, koje bi se u pravilu odnosile na maloljetne korisnike i zabranile im objavljivanje brojeva telefona i kućnih adresa na njihovim profilima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene