Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Približavajući se međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), šest astronauta Atlantisa započelo je rano u nedjelju inspekciju termalnog omotača tog svemirskog 'shuttlea' ne bi li otkrili moguća oštećenja prigodom polijetanja.


NASA je nekoliko sati nakon subotnjeg lansiranja priopćila da na omotaču nema vidljivih oštećenja, ali želi isključiti svaku mogućnost ponavljanje sudbine shuttlea Columbia koji se 2003. raspao iznad Teksasa prigodom slijetanja nakon što je pri polijetanju zaštitni toplotni omotač oštetio komad izolacijske pjene s vanjskog spremnika goriva.

Vezani članci Žuta naljepnica Što je s obnovom kuća koje su nakon potresa dobile žutu naljepnicu? ''Prošla su dva mjeseca, a stanje je isto kao prvi dan'' Katarina Jusić i Davor Štimac - 2 Ravnatelj KBC-a Rijeka otkrio koliko biste mogli čekati na pregled u toj bolnici nakon potpune aktivacije zdravstva

Atlantis bi s posadom i dodatnom opremom od 17 tona trebao pristati uz ISS u ponedjeljak, kada bi trebali ponovo početi radovi na izgradnji svemirskog laboratorija.

Posada se ujutro probudila uz zvukove melodije "Moon River" koju u filmu "Doručak kod Tiffanya" pjeva Audrey Hepburn. 

Bila je to želja supruge zapovjednika Atlantisa Brenta Jetta.