Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Posada Atlantisa utvrđuje moguća oštećenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Približavajući se međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), šest astronauta Atlantisa započelo je rano u nedjelju inspekciju termalnog omotača tog svemirskog 'shuttlea' ne bi li otkrili moguća oštećenja prigodom polijetanja.

NASA je nekoliko sati nakon subotnjeg lansiranja priopćila da na omotaču nema vidljivih oštećenja, ali želi isključiti svaku mogućnost ponavljanje sudbine shuttlea Columbia koji se 2003. raspao iznad Teksasa prigodom slijetanja nakon što je pri polijetanju zaštitni toplotni omotač oštetio komad izolacijske pjene s vanjskog spremnika goriva.

Pročitajte i ovo Radovi na aglomeraciji u karlovačkoj Zvijezdi - 2 Karlovčani u problemima Radovi na obnovi građanima su oštetili kuće i zamutili vodu za piće: ''Za oštećenja u Zvijezdi odgovarat će izvođač'' Provjereno istražilo poziv na besplatan ''zdravstveni pregled'' - 2 Ne nasjedajte! VIDEO Novinarka Provjerenog tajno snimila lažni zdravstveni pregled: Pogledajte savršeno osmišljenu prijevaru

Atlantis bi s posadom i dodatnom opremom od 17 tona trebao pristati uz ISS u ponedjeljak, kada bi trebali ponovo početi radovi na izgradnji svemirskog laboratorija.

Posada se ujutro probudila uz zvukove melodije "Moon River" koju u filmu "Doručak kod Tiffanya" pjeva Audrey Hepburn. 

Bila je to želja supruge zapovjednika Atlantisa Brenta Jetta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene