Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Otrovna mediteranska riba pronađena u Temzi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otrovna riba, koja inače živi u vodama Sredozemlja, pronađena je u rijeci Temzi u Velikoj Britaniji. Riba, koja naraste do 50 centimetara, ima veliku glavu i oštre zube. Najveća opasnost skriva se na njenoj leđnoj peraji na kojoj imaju otrovnu bodlju.

Riba vreba s dna, a ako slučajno stanete na nju, uzrokuje oteklinu, crvenilo i bol. Simptomi mogu potrajati i do dva tjedna. Jedan je ribar preminuo 1927. godine od posljedica nekoliko uboda otrovne ribe.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Riba Pojas - 1 riba pojas Iznimno rijedak susret s ogromnom ribom, morskim čudovištem: U Jadranu je viđena tek 3 puta, a u cijelom Sredozemlju samo 60

Znanstvenici koji su otkrili ribu, kažu kako je njezin dolazak u vode rijeke Temze dobra vijest, jer pokazuje da se smanjilo onečišćenje. To je i 16. nova vrsta koju su istraživači pronašli u dvogodišnjem istraživanju britanske rijeke.

'Početkom 1950. godine bilo je riječnih prostora koji su bili potpuno mrtvi i u kojima uopće nije bilo riba. Sve to uzrokovalo je ispuštanje vode iz kanalizacije i industrijskog onečišćenja. Ali sada imamo oko 125 vrsta', rekao je Tom Cousins iz agencije za zaštitu.

Dodao je kako ova riba ne predstavlja ozbiljnu prijetnju Temzi, ali je upozorio kupače da budu oprezni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene