Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uzeo stvar u svoje ruke!

Muškarac na Facebooku glumio djevojčicu kako bi otkrio pedofile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dany Lacerte, otac dviju djevojčica iz Quebec Cityja otvorio je na Facebooku lažni profil 13-godišnjakinje kako bi na taj način otkrio online predatore i pedofile.

U razgovoru za Ottawasun.com rekao je da glumeći djevojčicu na najpopularnijoj društvenoj mreži na svijetu dnevno 'uhvati' i do pet muškaraca te je dodao da je jednom nakon samo dvije minute razgovora dobio ponudu za seksualne usluge.

Pročitajte i ovo Slatine Policija istražuje Novi slučaj nasilja kod Splita, majka objavila: "Sina su zavezali za stup i stavili mu traku na usta. Nije mogao disati" Maltretiranje djevojke u Splitu Zbog videosnimke nasilja Tri maloljetnice i maloljetnik koji su zlostavljali djevojku i sve snimali pušteni na slobodu

Lacerte je ovaj projekt pokrenuo nakon što je čuo za posebnu jedinicu francuske policije koja istražuje seksualne predatore. Oni su na mreži otvorili lažni profil 13-godišnje Helodie te su glumeći djevojčicu na stranicama za upoznavanje privukli pažnju brojnih seksualnih predatora – neki su joj slali seksualne fotografije, a čak desetorica njih htjela su seks s tom lažnom 13-godišnjakinjom.

Ovaj je Kanađanin lažni profil stvorio je prije nekoliko godina, no tek ga je nedavno ponovno aktivirao te je pokrenuo Facebook stranicu nazvanu 'Protiv cyber predatora u Quebecu'. Predstavljajući se kao djevojčica počeo je 'mamiti' muškarce, snimati ih kamerom te njihove snimke objavljivati na internetu.

Tako je u petak objavio snimke dvojice muškaraca koji su s njim pričali jer su mislili da se radi o djevojčici, no ubrzo ih je skinuo s interneta jer im nije zamutio lica. Jedan muškarac čiji se video pojavio na YouTubeu čak prijeti da će tužiti Lacerte zbog 'sramote' koju mu je priredio jer je on navodno mislio da priča s 18-godišnjakinjom.

Na Ottawasunu prenose izjave nekih odvjetnika koji kažu da bi Lacarete zaista mogao imati pravnih problema jer javno objaviti lice neke osobe i povezati je s pedofilijom – bez obzira na to da li je ta osoba zaista pedofil ili nije, može biti temelj za tužbu.

Govoreći o svom iskustvu 13-godišnjakinje na Facebooku, on kaže da je otkrio 'novu generaciju' predatora – to su većinom mlađi muškarci starosti oko 25 godina koji putem interneta vrebaju djevojčice.

Na njegovoj Facebook stranici dobio je puno poruka potpore, a ponuđena mu je i pravna pomoć u slučaju tužbi. Također, za njegov se slučaj zainteresirala i policija koja će pregledati snimke i arhive chatova muškaraca koji su s njim pričali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene