Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neovisno o svojoj veličini, tvrtke danas više ne mogu uspješno poslovati bez pune softverske pokrivenosti. Zato je bitno da svaka tvrtka pronađe najbolje softversko rješenje za svoje poslovno-tehnološke potrebe.


Ako odaberete pravi ugovor o licenciranju za svoju tvrtku, nećete dobiti samo pravo na korištenje potrebnog softvera , već vam ugovor može pomoći i da učinkovitije upravljate svojoj softverskom imovinom, čime štedite vrijeme, novac i trud.

Vezani članci Slika nije dostupna Japanski recept za restorane Slika nije dostupna Zašto je 'VeBe za tebe' prava odluka za cijelu obitelj?

Najveći dio Microsoftovih softvera prodaje se putem Microsoftove mreže partnera.

Postoji više načina kupnje Microsoftovih proizvoda
• Softver unaprijed instaliran na jednom računalu tzv. softver 'proizvođača originalne opreme' (OEM). U ovom slučaju ne potpisujete ugovor i nemate izravan odnos s Microsoftom. Tvrtka koja vam je prodala softver trebala bi vam biti prvi info-pult za podršku.
• Softver zapakiran u kutiji za jedno računalo tzv. 'zapakirani proizvod' (FPP). Microsoft nudi besplatnu zajamčenu podršku kupcima softvera zapakiranog u kutiju putem Microsoftove linije za podršku.
• Softver za više računala - ako isti softver želite instalirati na više računala, imate na raspolaganju više programa količinskog licenciranja

Svaka tvrtka koja namjerava kupiti više od pet licenci trebala bi razmisliti o ugovoru o količinskom licenciranju. Ti dvogodišnji i trogodišnji ugovori poslovnim klijentima daju dobru vrijednost za novac; dostupan je cijeli niz ugovora prilagođenih različitim vrstama tvrtki i ustanova.

• Ugovor o licenciranju Open Licence
Open Licence jednostavan je ugovor koji vam daje trajna prava na korištenje Microsoftova softvera, a plaćate ih u potpunosti u trenutku kupnje. Ako imate više od dva računala, to je učinkovit način za kupnju i licenciranje više primjeraka Microsoftova softvera.

• Ugovor o licenciranju Open Value
Open Value program je namijenjen organizacijama koje imaju barem 5 računala, zanima ih obročna otplata za softverske licence kroz trogodišnje razdoblje (odnosno pravo korištenja softvera u trogodišnjem ugovornom razdoblju).

Jedna od inačica Open Value programa jest Open Value Subscription (OVS), namijenjen tvrtkama kojima odgovara pretplata na softver i žele standardizirati sva računala jednim proizvodom platforme ili s više njih.

U periodu od 15.01. do 31.05.2010. Microsoft Hrvatska vam nudi popust od 10% na sve svoje softverske proizvode koji su uključeni u Open Value Subscription ugovor.

Uz sve ove pogodnosti, do 30.06.2010. Microsoft Hrvatska nudi Up-To-Date (UTD) popust od 50% na prvu godinu pretplate korisnicima koji već posjeduju licence zadnje ili dvije prethodne verzije proizvoda Windows Upgrade i/ili Microsoft Office Professional Plus.

Za detalje ponude kontaktirajte Microsoft partnere ili posjetite stranicu www.microsoft.com/croatia/trenutakzaubrzanje.