Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upozorenje znanstvenika

Ledeni pokrov s Anda mogao bi do 2034. nestati?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za samo 25 godina, prizor koji vidite na slikama i koji predstavlja ledenjak Perito Moreno u Argentini, mogao bi postati stvar prošlosti.

Crna prognoza, prema znanstvenicima, mogla bi se i obistiniti, ukoliko se globalno zatopljenje nastavi. Spomenuti ledenjak, koji se nalazi blizu grada El Calafatea u argentinskoj Patagoniji, topi se alarmantnom brzinom, upozoravaju znanstvenici, koja je posljedica kontinuiranog globalnog zatopljenja, piše The Sun.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stručnjaci UN-a strahuju Prijete nesnosne vrućine, suše i razorne oluje! Slika nije dostupna Globalno zatopljenje Vruće nam se piše: 2010. uz 2005. najtoplija otkad se mjeri

>> VIDEO: 'Zaboravljena' opasnost - crni ugljik

Čini se kako upozorenja svjetskim liderima, koji su se tek danas prestali svađati oko procedura na summitu klimatskih promjena u Kopenhagenu i počeli raspravljati o pravim problemima, zapravo ne nedostaje, a primjeri svakodnevno sve više i više pristižu. Svjetski mediji navode i kako je napravljen veliki pomak, jer je američka državna tajnica Hilary Clinton najavila kako će SAD godišnje pomoći siromašnim zemljama u izbjegavanju klimatskih promjena sa 60 milijardi dolara.

Sutra se očekuje dolazak američkog predsjednika Baracka Obame i britanskog premijera Gordona Browna u snježni Kopenhagen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene