Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuno drugačiji od drugih

'iTV je najveća stvar od pametnih telefona!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analitičar Gene Munster smatra da će iTV biti najveća stvar na tržištu potrošačke elektronike u posljednjih pet godina.

'Appleov televizor stvaran je proizvod. Mislim da će to biti najveća stvar na tržištu potrošačke elektronike od pametnih telefona. Najveća stvar u posljednjih pet godina', rekao je Gene Munster, analitičar Piper Jaffrayja u intervjuu za Bloomblerg Radio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna iRing i mini iTV Pogledajte inovacije koje bi trebao donijeti Appleov televizor! Slika nije dostupna 'Dugoročna strategija' Apple najavio 'odlične nove proizvode': Stižu iTV i iWatch?

Munster dakle smatra da će Appleov TV imati puno veći utjecaj na tržište i korisnike u odnosu na iPad koji je, nakon što ga je ova kompanija predstavila, stvorio potpuno novo tržište kojim i dalje dominira.

Appleov iTV trebao bi izgledati potpuno drugačije u odnosu na televizore na koje smo navikli (spominje veliku staklenu plohu) te bi trebao 'zaustaviti' tržište na pet mjeseci, a ova bi ga kompanija trebala predstaviti već tijekom ove godine.

Munster je tijekom intervjua spomenuo i upravljanje ovim televizorom te je potvrdio da će korisnici njime moći upravljati glasom, no dodaje da većina ljudi uživa mijenjati kanale putem daljinskog upravljača te će se i s Appleovim televizorom isporučivati daljinski, a za pretpostaviti je da ćemo njime moći upravljati i putem iPhonea, iPoda Touch i iPada.

Glasine o iTV-u slušamo još od 2010. godine, a intenzivirale su se nakon Isaacsonove knjige o Steveu Jobsu u kojoj je sam Jobs spomenuo uređaj s najjednostavnijim sučeljem. Također, nedavno je Tim Cook spomenuo jedan 'problem' s kojim su suočeni u njegovoj kompaniji, a to je da imaju više novca nego što im trenutno treba za vođenje biznisa pa su neki analitičari tada spomenuli kako će Apple dio tog novca usmjeriti u razvoj svog televizora.

Mnogi se analitičari slažu kako Apple u budućnosti mora širiti svoje poslovanje i na nova tržišta – uz kontinuirani razvoj telefona, tableta i računala, mnogima se logičnim potezom čini razvoj iTV-a kojeg bi mogli povezati sa svim ovim uređajima pa na njemu npr. gledati neki film s iPhonea ili iPada.

Kao i uvijek do sada, riječ je samo o glasinama, a na slučaju iPhonea 5 i njegovog 'predstavljanja' krajem prošle godine uvjerili smo se da se te glasine ne moraju ostvariti, tako da nam ostaje samo čekati službeno predstavljanje Appleova televizora kako bi se uvjerili da iTV zaista postoji.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene