Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Konkurencija u strahu'

Appleov televizor stiže već sljedeće godine?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proizvodnja Appleovog televizora mogla bi početi već u veljači, a njegovo predstavljanje možemo očekivati sredinom sljedeće godine.

O Appleovom televizoru piše se već duže vrijeme, a ova je tema ponovno postala aktualna nakon objave Jobsove biografije u kojoj je Jobs Walteru Isacssonu spomenuo televizor koji će imati 'najjednostavnije korisničko sučelje koje se može zamisliti'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Budućnost je već tu! Zavirite u budućnost: Ovako ćemo upravljati računalima! Slika nije dostupna Stiže početkom 2013.? Evo zašto će Appleov TV biti revolucionaran!

Nakon toga pojavile su se glasine kako će taj najjednostavniji način upravljanja biti – ljudski glas i to putem aplikacije Siri u kojoj trenutno mogu uživati vlasnici Appleova iPhonea 4S.

Naravno, kako nikakvih službenih informacija nema – nije čak niti potvrđeno da ova kompanija priprema televizor, moramo se osloniti na glasine, a posljednja takva glasina kaže da bi se Appleov TV na tržištu mogao pojaviti već sredinom sljedeće godine.

Tako Peter Misek iz analitičke kompanije Jefferies & Company kaže da bi Apple u suradnji sa Sharpom trebao početi s proizvodnjom svojih televizora tijekom veljače te bi ih ova kompanija predstavila u lipnju – dakle, taman u vrijeme WWDC konferencije na kojoj je Apple posljednjih godina (izuzev ove) predstavljao nove modele iPhonea.

Nema nikakvih informacija da li će Apple svoj televizor (ako zaista rade na njemu) predstaviti u više dijagonala ekrana ili rade na samo jednom modelu – ranije se spominjala dijagonala ekrana od 50 inča.

Za pretpostaviti je da će njihov televizor imati i podršku za App Store tako da ćemo i na njemu, jednako kao i na iPhoneu i iPadu, moći koristiti razne aplikacije što će nam omogućiti brojne nove opcije koje ćemo koristiti na televizorima, a Appleu će donijeti dodatni profit.

Na popularnom blogu BGR.com kažu da je konkurencija 'u panici' te podsjećaju kako Samsung pregovara s Googleom kako bi implementirao Google TV na svoje televizore – što je možda i odgovor na Appleov TV.

Čini se da će Apple i Google borbu koju vode na tržištu pametnih telefona prebaciti na novo tržište – operativnih sustava za televizore. Inače, Google TV do sada se nije pokazao naročito uspješnim te su se njegovi korisnici i kritičari požalili na nedorađenost i kompliciranost, no sigurno je da ova kompanija radi na rješavanju svih problema kako bi usavršili softver – pogotovo sada kada im prijeti najžešći konkurent – Apple.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene