Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skoro sto milijardi dolara!

Znate li koji je Appleov 'problem'? Imaju previše novca!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Appleu sada razmišljaju što napraviti s tako velikom svotom novca

'Iskreno govoreći, imamo više novca nego što je potrebno da bi vodili kompaniju', rekao je na sastanku s investitorima Appleov CEO Tim Cook.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Dugoročna strategija' Apple najavio 'odlične nove proizvode': Stižu iTV i iWatch? Slika nije dostupna Puno noviteta iz Applea! Apple već priprema iPhone 5S! Stiže i iTV?

Apple posljednjih godina obara rekorde po zaradi i prodaji svojih mobilnih uređaja tako da je svota s kojom ova kompanija raspolaže dosegla skoro sto milijardi dolara.

S obzirom na trendove na tržištu i popularnost njihovih uređaja, pogotovo iPhonea koji je samo u posljednja tri mjeseca prošle godine prodan u više od 37 milijuna komada, jasno je da će ta svota u budućnosti i dalje rasti.

Cook sada ima 'slatke probleme' te je investitorima rekao da Appleov odbor i menadžment trenutno raspravljaju o sljedećim potezima kompanije te je jedna od mogućnosti da se dio tog novca isplati investitorima kao dividenda – iako im neki ironično poručuju da bi dio novca mogli uložiti u poboljšanje radnih uvjeta u kineskim tvornicama u kojima se proizvode njihovi uređaji.

Ako se u Appleu i odluče na skorašnju isplatu dividende dioničarima, ova će kompanija i dalje raspolagati s velikom količinom novca te na brojnim internetskim stranicama možemo pročitati razmišljanja novinara i analitičara o sljedećim investicijama i akvizicijama koje bi ova kompanija mogla poduzeti.

Velik broj njih tako vjeruje da bi Apple mogao uložiti dosta novca u razvoj svog toliko spominjanog televizora (iTV) kojeg bi mogli predstaviti već tijekom ove godine, a možda se odluče i na neki TV streamg servis.

Kao što se nagađa već duže vrijeme, Appleovim televizorom trebali bi upravljati govorom (putem Siri tehnologije), a trebao bi podržavati i iCloud te omogućiti streaming video i glazbenog sadržaja iz Appleova oblaka, kao i povezivanje s drugim mobilnim uređajima ove kompanije.

No, tko zna, možda ova kompanija ima i nekih drugih planova jer smo nakon smrti Stevea Jobsa mogli pročitati kako je on ostavio poslovni plan Applea za sljedećih nekoliko godina, a možda taj plan krije i neka iznenađenja.

Inače, da je živ, Steve Jobs danas bi slavio rođendan (rođen je 24. veljače 1955. godine) te su upravo njegova vizija i genijalnost razlog zbog kojeg ova kompanija danas 'sjedi' na ovako velikoj svoti novca.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene