Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski inovatori osvojili 10 medalja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski su inovatori na 12. sudjelovanju na Britanskom sajmu inovacija, koji je upravo završio u Londonu, ostvarili novi veliki uspjeh, devet hrvatskih izložaka inovacija Međunarodni ocjenjivački sud odlikovao je s 10 vrijednih nagrada, platinastom medaljom, dvostrukim zlatom te tri zlatne, tri srebrne i dvije brončane medalje, priopćio je Hrvatski savez inovatora.

Najuspješniji hrvatski inovator na ovogodišnjemu BIS-u bila je Rosa Ferinčević iz Zagreba, koja je za 'Acidosalus pastu za zube 3 u 1' nagrađena platinastom medaljom te dvjema zlatnim medaljama. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu" Slika nije dostupna Veliki uspjeh Hrvatski inovatori osvojili u Maleziji 11 odličja, glavnu nagradu i dva zlata

>> Hrvatski inovatori dobili 20 odličja

Mirjana Brlečić je za kozmetičku kolekciju s potpisom 'Nikel' osvojila dvostruko zlatno odličje.

Najuspješniji izložak kad je riječ o medijskoj promidžbi bila je 'Navijačka fotelja' za nogometne fanove mladih Splićana Dine Petrića i Jurija Krstinića, o čemu piše 'Daily Mail', a priloge o tom izumu već su objavili BBC i ITV. Uz takvu promidžbu, smatra Hrvatski savez inovatora, komercijalni uspjeh je vrlo izgledan, izložbeni primjerak je već prodan, a u daljnjoj komercijalizaciji pomoći će i zlatno odličje BIS-a.

Proslavljeni hrvatski inovator Vjekoslav Majetić dobio je za 'Robotsko vatrogasno vozilo MVV-4' srebrnu medalju, isto kao Riječanin Marko Kraljić za 'Novu izvedbu hidraulike na građevinskom stroju'.

Zagrepčani Tomislav Marjanović i Tea Krstanović, oboje studenti FER-a, za 'Crosunsystem' nagrađeni su srebrnom medaljom, a za 'Iskorištenost i iskoristivost Teslinih izuma u elektroenergetskom gospodarstvu' brončanom medaljom.

Siščanka Mirjana Malogorski predstavila je zanimljive proizvode od vina i ljekovitog bilja i osvojila brončano odličje.

Ovogodišnji nastup hrvatskih inovatora na BIS-u organizirali su Hrvatski savez inovatora, Savez inovatora Zagreba i Savez inovatora Primorsko-goranske županije uz potporu zagrebačkoga Gradskog poglavarstva.

Izaslanstvo Hrvatskoga saveza inovatora predstavilo je na BIS-u 33. hrvatski salon inovacija INOVA 2008., koji uskoro počinje u Čakovcu, a očekuje se da će na njemu sudjelovati mnogobrojni strani izlagači.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene