Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi napadi na policiju

Hakeri u ratu s američkom policijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Anonymousi su otkrili imena i adrese nekih policijskih doušnika, mailove i brojne druge osobne podatke policajaca u SAD-u

Hakeri iz Anonymousa i LulzSeca pobrinuli su se da ne prođe niti jedan dan, a da se njihovo ime ne pojavi u javnosti.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Sada su napali više policijskih postaja u SAD-u i dokopali se velike količine različitog materijala – čak više od 7GB iz 77 ureda diljem Amerike, koji su objavili na internetu, a koji sadrži oko sto tisuća e-mailova koje su policajci razmjenjivali, brojeve socijalnog osiguranja i druge privatne podatke.

Ovo je, kako su hakeri objavili na Twitteru, osveta za nedavno uhićenje jednog od visokopozicioniranih hakera i glasnogovornika LulzSeca – Topiaryja te su rekli da će ovi podaci 'osramotiti i diskreditirati policijske dužnosnike diljem SAD-a'.

Među brojnim dokumentima nalazi se i datoteka u kojoj se nalaze informacije o policijskim doušnicima – nekima su navedeni ime i prezime te adrese, s tim da su neki od njih izričito zatražili da njihov identitet ostane tajan zbog straha od odmazde. Npr. jedna je osoba javila policiji da se njegov ujak, inače osuđivani seksualni prijestupnik, previše druži s djecom tako da bi objava ovih podataka, osim policiji, mogla stvoriti velike probleme i civilima koji su pomagali policiji.

Anonymousi su objavili da 'nemaju nikakvih simpatija prema policijskim dužnosnicima ili doušnicima koji mogu biti ugroženi objavom njihovih privatnih informacija' te se nadaju da će ovi podaci 'pokazati koruptivnu prirodu policije i sabotirati ih u daljnjem teroriziranju zajednice'.

Inače, Anonymousi su jučer hakirali i ministarstvo obrane u Siriji, dajući tim činom podršku narodu koji se boji protiv represije vladajućeg režima, no nakon toga su i sami postali žrtve hakera.

Naime, na ovaj su napad odgovorili sirijski hakeri koji su hakirali AnonPlus, društvenu mrežu Anonymousa na kojoj su ostavili poruku da su 'očistili internet od njihove patetične internetske stranice' te da su prosvjednici koje hakeri podržavaju teroristi koji su odgovorni za smrt sirijskih civila i vojnika. Sada se postavlja pitanje koja je sljedeća meta hakera – ponovno policija i sirijski hakeri ili će možda 'nešto poduzeti' po pitanju nove krize i recesije koja nam prijeti, a za koju mnogi ponovno krive političare i, naravno, bankare.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene