Obavijesti Video Pretražite Navigacija

GfK: Većina mladih smatra da su pod stresom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje od četvero tinejdžera diljem svijeta, a u Hrvatskoj čak 83 posto, osjeća da su pod velikim pritiskom, u prvom redu odraslih, ali i ostalih vršnjaka i prijatelja, pokazalo je istraživanje koje je proveo GfK Roper Reports Worldwide.

Istraživanje je prošle godine provedeno u 31 zemlji, a po rezultatima koje je danas predstavio GfK Hrvatska, odrasli nemaju monopol nad stresom.

Pročitajte i ovo Mladi "Štedi, uloži i život posloži" Jesu li mladi u Hrvatskoj financijski pismeni? O novcu treba učiti od najranije dobi Predsjednik Zoran Milanović s predstavnicima Mreže mladih Hrvatske - 1 Na sastanku s predsjednikom Iz Mreže mladih Hrvatske podsjetili na svoj zahtjev: "Savjet mladih RH ne bi smio imati ovlast koordinirati rad ostalih udruženja mladih"

S tvrdnjom da su "mladi pod velikim pritiskom da rade stvari za koje odrasli misle da moraju", u Hrvatskoj se djelomično ili u potpunosti slaže 83 posto ispitanika u dobi od 13 do 19 godina.

Hrvatska se tako nalazi na sedmom mjestu, prilično blizu svjetskom prosjeku, koji doseže visokih 77 posto.

Najveći je postotak mladih koji osjećaju roditeljski pritisak u SAD-u (90 posto), Kanadi i Velikoj Britaniji (po 86 posto), te Madžarskoj (85 posto).

Najmanje pritisak odraslih osjećaju mladi u Japanu (38 posto) i Indoneziji (37 posto).

Da su prisiljeni raditi ono što traže njihovi prijatelji, u Hrvatskoj smatra 51 posto ispitanika, što je također blizu svjetskog prosjeka od 58 posto.

Kao i glede prije navedenih, s tom se tvrdnjom najviše mladih slaže u SAD-u (84 posto), Kanadi (77 posto), Velikoj Britaniji (75 posto), a najmanje opet u Japanu (27 posto) i Indoneziji (26 posto), pokazuju rezulati istraživanja koje je objavio GfK Hrvatska.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene