Obavijesti Video Pretražite Navigacija

FOTO: Pronađeno stotine novih morskih vrsta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine novih morskih vrsta te još neviđenih podvodnih stijena i kanjona otkriveni su u oceanu južno od Australije. Znanstvenici kažu da je 274 vrsta riba, koralja, morskih puževa, rakova i spužvi pronađeno u ledenim vodama na dubini od gotovo 3 tisuće metara, blizu otoka Tasmanija.

Uz 274 morske vrste koje znanost još uvijek ne poznaje istraživači su pronašli rijetke vrsta raža i 2 tisuće godina stare koralje

Pročitajte i ovo Arheološka akcija u Sisku Istraživanje korita Kupe Arheološka senzacija u Sisku: "Nalazi se u uvjetima bez kisika, tako može opstati dugi niz godina" Slika nije dostupna Klimatske promjene Masovno izumiranje morskih vrsta

Otkriven je i novi morski pejzaž, podvodne planine visoke oko 450 metara i kanjona koji su dublji i od poznatog nacionalnog parka u SAD-u, Grand Canyona.

Planine su zapravo ostaci ugašenih vulkana, a tamo žive neki od biološki veoma važnih stanovnika u oceanima.

Profesor Nic Bax opisao je 123 otkrivene podvodne planine kao ‘kišne šume iz dubina’.

‘Zaista smo se iznenadili kada smo zaronili dolje i ugledali brojnost tih planina, kao i bogatstvo novih vrsta koje su tamo otkrivene’, dodao je profesor.

Australski ministar okoliša Peter Garrett potvrdio je kako ova otkrića predstavljaju ‘veliki dan za australsku znanost’.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene