Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zapanjujuća sličnost alata

Europljani iz kamenog doba su prvi doseljenici u Ameriku?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arheolozi su na sjeveroistočnoj obali Amerike otkrili niz kamenih alata starih između 19.000 i 26.000 godina i jako sličnih alatima koji su se pravili na području Europe, piše britanski Daily Telegraph.

Prijašnja otkrića su se bavila samo nalazima starim do 15.000 godina i zato su mnogi znanstvenici dovodili u pitanje hipotezu da je čovjek u vrijeme kamenog doba uspio migrirati u Sjevernu Ameriku.

Međutim zapanjujuća sličnost načina na koji je izrađen primitivan alat pronađen na američkom tlu s onim iz istog razdoblja u Europi sada pokazuje da je do te migracije ipak došlo.

Dodatnu težinu takvim tvrdnjama daje svježa analiza kamenog noža pronađenog 1971. godine koja pokazuje do je on napravljen - od kremena iz Francuske.

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Karta izazvala nevjericu Medvedev šokirao, pogledajte kako je podijelio teritorij Europe: "Taj koncept mora zauvijek nestati" Donald Trump Učinio uslugu? Što Trumpova šokantna izjava znači za Europu: "Sjetite se kako su se nosili s raspadom Jugoslavije 1990-ih"

>> Pronašli prva vrata u Europi?

Profesori Dennis Standford iz Smithsonian instituta u Washingtona i Bruce Bradley sa Sveučilišta Exeter vjeruju da su ‘Europljani’ kamenog doba u Sjevernu Ameriku došli preko zaleđenog Atlantskog oceana.

Znanstvenici vjeruju da su im tijekom skoro 2.500 kilometara dugog puta kao hrana mogli služiti tuljani, pingvini i ptice koji su tada živjeli u tom ledenom području. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene