Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brutalna kazna!

Doživotni zatvor za blogera u Bahreinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velike kazne dodijeljene aktivistima za ljudska prava opomena su onima koji se usude razmišljati drugačije od vladajućih.

Reporteri bez granica obavijestili su o velikim kaznama koje je sud u Bahreinu dodijelio aktivistima za ljudska prava zbog navodnog sudjelovanja u terorističkoj organizaciji i pokušaja rušenja vladajućih, među kojima su njih osmorica osuđeni na kazne doživotnog zatvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nasmijani singl tata' '16 načina na koje sam 'razbucao' brak' Slika nije dostupna Posao iz snova Bloger zaradio više od 330 tisuća dolara u jednom danu!

Među njima nalazi se i Abduljalil Al-Singace, prvi bloger na svijetu koji je osuđen na robiju do kraja života. U Reporterima bez granica napominju da je njegov jedini 'zločin' bio taj što je izražavao mišljenje koje je u suprotnosti s mišljenjem vlade. Smatraju da je ova kazna primjer ostalim aktivistima koji se 'usude' razmišljati drugačije od vladajućih.

Inače, Al-Singace već je proveo neko vrijeme u zatvoru zbog 'pokušaja destabilizacije države', a ponovno je uhićen sredinom ožujka. On je u Bahreinu poznat kao jedan od pionira interneta te je aktivan član Bahrain Onlinea, foruma koji, iako je zabranjen u toj zemlji, ima više od sto tisuća posjetitelja dnevno.

Tijekom suđenja aktivisti za ljudska prava zabilježili su više neregularnosti, a optuženi su se tužili na torturu i mučenje u zatvoru, no ništa im nije pomoglo – osmorica, među kojima i Al-Signance osuđeni su na doživotne kazne, dok su ostali dobili velike zatvorske kazne, među kojima i još jedan bloger koji je osuđen na 15 godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene