Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Velike kazne dodijeljene aktivistima za ljudska prava opomena su onima koji se usude razmišljati drugačije od vladajućih.


Reporteri bez granica obavijestili su o velikim kaznama koje je sud u Bahreinu dodijelio aktivistima za ljudska prava zbog navodnog sudjelovanja u terorističkoj organizaciji i pokušaja rušenja vladajućih, među kojima su njih osmorica osuđeni na kazne doživotnog zatvora.

Vezani članci Slika nije dostupna '16 načina na koje sam 'razbucao' brak' Slika nije dostupna Bloger zaradio više od 330 tisuća dolara u jednom danu!

Među njima nalazi se i Abduljalil Al-Singace, prvi bloger na svijetu koji je osuđen na robiju do kraja života. U Reporterima bez granica napominju da je njegov jedini 'zločin' bio taj što je izražavao mišljenje koje je u suprotnosti s mišljenjem vlade. Smatraju da je ova kazna primjer ostalim aktivistima koji se 'usude' razmišljati drugačije od vladajućih.

Inače, Al-Singace već je proveo neko vrijeme u zatvoru zbog 'pokušaja destabilizacije države', a ponovno je uhićen sredinom ožujka. On je u Bahreinu poznat kao jedan od pionira interneta te je aktivan član Bahrain Onlinea, foruma koji, iako je zabranjen u toj zemlji, ima više od sto tisuća posjetitelja dnevno.

Tijekom suđenja aktivisti za ljudska prava zabilježili su više neregularnosti, a optuženi su se tužili na torturu i mučenje u zatvoru, no ništa im nije pomoglo – osmorica, među kojima i Al-Signance osuđeni su na doživotne kazne, dok su ostali dobili velike zatvorske kazne, među kojima i još jedan bloger koji je osuđen na 15 godina zatvora.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju