Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: 3D snimka Sunca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NASA je objavila prve trodimenzionalne snimke Sunca koje su snimile dvije letjelice u zemljinoj orbiti. Snimke će pomoći znanstvenicima da predvide kada će udariti i koliko će opasne po naš planet biti solarne oluje.

Solarne oluje mogu naštetiti satelitima, električnim i komunikacijskim sustavima, a predstavljaju potencijalnu opasnost i za austronaute te putnike i posade zrakoplova, zbog jake radijacije koju nose sa sobom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jutarnje magle su svakodnevica Meteorologinja otkriva: Sunčano i toplo još nekoliko dana, a zatim zahladnjenje i lokalni pljuskovi Slika nije dostupna Vrućine su iza nas Je li ljeto zaista gotovo? Ovaj tjedan još koja zraka sunca, a onda opet nova promjena vremena

Solarni vjetrovi zapravo su oblaci energetski jako nabijenih magnetskih čestica, plinova i plazme. Odgovorni su za stvaranje Polarne svjetlosti, no sve veća šteta koju nanose pri jačim sunčevim erupcijama daje u posljedbnje vrijeme znanstvenicima dosta materijala za istraživanje ove pojave.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene