Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rekonstrukcija vukovarskog srednjoškolskog doma napokon je započela.


Reporteri osječkog dopisništva Nove TV već dvije godine izvještavaju o katastrofalnom stanju ovog učeničkog doma u Vukovaru. Vlažni zidovi, podignut parket i dotrajale instalacije uvjeti su ispod svake razine ljudskog dostojanstva. Reportaža koju u sklopu akcije 'Želimo znati' u večerašnjem Dnevniku Nove TV donosi Branimir Felger dokazuje da se novinarski trud, inzistiranja i dugogodišnja nastojanja na kraju isplate. Devedeset učenika jedinog neobnovljenog doma u Hrvatskoj dočekalo je bolje dane, jer je obnova derutne zgrade konačno započela.

Vezani članci Građani očajni zbog spore obnove Banovine - 1 Solidarna i Rotary planiraju na Banovini sagraditi 11 protupotresnih kuća: Mogu izdržati potres jači od sedam stupnjeva po Richteru Rušenje kuće koja je stradala u potresu - 1 Više od godinu dana prošlo je od potresa, a srušena tek druga kuća: ''Mučno. Djeca kao da znaju, kao da si ih s lanca pustio. Oslobode se i viču 'doma!'''

Reporter Felger donijet će odgovore na načelna pitanja tko je zadužen za financiranje ovakvih projekata, zašto se dopušta toliko odugovlačenje rješavanja problema koji ugrožavaju život najosjetljivijim kategorijama u društvu. Gledatelji će imati priliku čuti i reakcije samih učenika stanara ruševne zgrade koja je ispratila u život generacije mladih Vukovaraca. Dnevnik Nove TV pogledajte večeras u 19.15.