Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Kod oba spola

Znate li koje voće povećava želju za seksom?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanja su pokazala da su muškarci i žene koji su dnevno pili čašu soka od nara tijekom dva tjedna doživjeli val tertosterona koji povećava seksualnu želju kod oba spola.

Nar je već ranije proglašen supernamirnicom, a sada će to voće dobiti i titulu prirodnog afrodizijaka, piše Blic.  U studiji koja je provedena na fakultetu u Edinburgu sudjelovalo je 58 dobrovoljaca, u dobi između 21 i 64 godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nađene opojne droge Muškarac uhićen dok je u vrtu obrezivao indijske konoplje Slika nije dostupna Kemijska kastracija osuđenih pedofila i u Hrvatskoj?

Do kraja tjedna kod oba spola je primijećeno značajno povećavanje razine testosterona koji kod muškaraca utječe na dlakavost na licu, dubinu glasa i jači seksualni nagon. Testosteron se kod žena proizvodi u nadbubrežnim žlijezdama i jajnicima te pojačava seksualni nagon, jača kosti i mišiće.

Bolje raspoloženje i pamćenje

Studija kaže da je posljedica povećanja testosteron istovremeno i bolje raspoloženje i pamćenje, pa čak i smanjenje stresa, nervoze i treme.

Prijašnja istraživanja o soku nara otkrila su da je napitak iznimno bogat antioksidansima koji pomaži u obrani od bolesti srca te potiče cirkulaciju.

Ova supernamirnica pomaže i u borbi protiv različitih oblika karcinoma, ublažava simptome osteoartritisa, konjunktivitisa i želučanih problema. Najnovija su istraživanja pokazala da je nivo testosterona kod ispitanika koji su pili ovaj sok porasla između 16 posto i 30 posto, a krvni je pritisak padao.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene