Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zašto smršavjeti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak gojaznih Novozelanđana je trebalo navesti jedan jedini najvažniji razlog zbog kojeg žele smršavjeti (prosječan BMI = 35 kg/m2).

Pa koji su to razlozi?

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Izgled (35 %), zdravlje (50 %) i bolje raspoloženje (15 %). Pritom su najzadovoljniji svojim izgledom oni kojima je zdravlje primarni razlog za redukciju tjelesne mase, a oni koji žele smršavjeti zbog boljeg raspoloženja vrlo često idu na dijetu i imaju nisko samopouzdanje.

Rezultati ove studije jesu zanimljivi, ali radi se o malom broju ispitanika i broj muškaraca i žena nije bio podjednak.

Prijašnja istraživanja pokazuju da žene češće nego muškarci žele smanjiti tjelesnu masu, a da je muškarcima zdravlje glavni motiv.

Međutim, bilo bi naivno zanemariti i ostale razloge uz onaj najistaknutiji; npr. one kojima je zdravlje na prvom mjestu vjerojatno tu i tamo zabrine odraz u ogledalu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene