Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Istraživanje

Zajednički obroci utječu na dječje prehrambene navike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanje je pokazalo kako djeca koja objeduju zajedno sa roditeljima najmanje tri puta tjedno pokazuju manje predispozicija za razvoj debljine.

Istraživanje je također pokazalo kako postoje 20 posto manji izgledi da djeca razviju naviku jedenja brze hrane, 35 posto manje šanse da će preskakati obroke ili prejedati se i 24 posto više šanse da će u kreiranju svojih obroka koristiti više povrća i druge zdrave hrane.

Pročitajte i ovo Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana S tržišta se povlače proteinske palačinke opoziv proizvoda Provjerite zalihe, s polica se povlači slastica zbog plijesni

'Zajednički obrok sa cijelom obitelji dokazano utječe na prehrambene navike', izjavila je Amber Hammons sa sveučilišta u Illinoisu, voditeljica istraživanja. Prekomjerna kilaža, dobivena krivim prehrambenim navikama, može kod djece voditi dugoročnom razvoju bolesti krvožilnog sustava i dijabetesa. Istraživanje je provedeno na uzorku od 183 000 djece u dobi između 2 i 17 godina.

'Obitelji u zajedničkim obrocima ne konzumiraju visokokaloričnu hranu te roditeljski nadzor utječe na razvijanje kvalitetnih navika', zaključila je Hammond.

>>Poskupljenja u sjeni politike: Cijene hrane porasle i do 184 posto!

>>Biotehnološke tvrtke same će testirati svoje proizvode

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene