Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istraživanje je pokazalo kako djeca koja objeduju zajedno sa roditeljima najmanje tri puta tjedno pokazuju manje predispozicija za razvoj debljine.


Istraživanje je također pokazalo kako postoje 20 posto manji izgledi da djeca razviju naviku jedenja brze hrane, 35 posto manje šanse da će preskakati obroke ili prejedati se i 24 posto više šanse da će u kreiranju svojih obroka koristiti više povrća i druge zdrave hrane.

Vezani članci Užasna hrana Cure se požalile: ''Tražila sam dečka da napravi ručak, a dobila sam... ovo'' Začini, ilustracija Sve na jednom mjestu: Pogledajte koji su sve proizvodi u zadnje vrijeme povučeni s polica trgovina

'Zajednički obrok sa cijelom obitelji dokazano utječe na prehrambene navike', izjavila je Amber Hammons sa sveučilišta u Illinoisu, voditeljica istraživanja. Prekomjerna kilaža, dobivena krivim prehrambenim navikama, može kod djece voditi dugoročnom razvoju bolesti krvožilnog sustava i dijabetesa. Istraživanje je provedeno na uzorku od 183 000 djece u dobi između 2 i 17 godina.

'Obitelji u zajedničkim obrocima ne konzumiraju visokokaloričnu hranu te roditeljski nadzor utječe na razvijanje kvalitetnih navika', zaključila je Hammond.

>>Poskupljenja u sjeni politike: Cijene hrane porasle i do 184 posto!

>>Biotehnološke tvrtke same će testirati svoje proizvode

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju