Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostaviti lisicu da čuva kokošinjac?

Biotehnološke tvrtke same će testirati svoje proizvode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Biotehnološke tvrtke uskoro će obavljati svoja istraživanja svojih genetski modificiranih proizvoda kako bi ustvrdili kako su sigurni za okoliš, najavljeno je od strane američkog Ministarstva za poljoprivredu.

Tako će američko Ministarstvo za Poljoprivredu omogućiti tvrtkama da same provedu istraživanje svojih proizvoda i zatim prijave nadležnim organima rezultate. Također im se još nudi opcija da unajme drugu tvrtku da za njih provede istraživanja. U prijevodu, ova mjera znači kako će tvrtke, kao što je Monsanto, koja osigurava oko 90 posto svjetske transgenskih usjeva, moći u velikoj mjeri utjecati na odobravanje njihovih proizvoda.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

Već su se oglasili kritičari ovog poteza. 'To je kao da pitate British Petrol da procjeni sigurnost na naftnoj platformi', izjavio je Bill Freese, analitičar američke znanstvene politike pri Centru za sigurnost hrane. 'Ili da se proizvođačima lijekova prepusti završno testiranje učinkovitosti novih lijekova' dodao je. Kritičari ističu kako je na ovaj način 'lisica postavljena za čuvanje kokošinjca'. Američka uprava ovaj potez pravda nastojanjem da sreže, po njima, nepotrebne troškove koje generiraju brojni administrativni postupci.

>>Tri četvrtine Amerikanaca ne zna što je GMO hrana


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene