Veliko istraživanje koje je obuhvatilo 35.000 žena došlo je do zaključka da žene koje su dnevno jele 30 grama vlakana imaju duplo manje šanse za dobivanje raka dojke, za razliku od žena koje su dnevno jele manje od 20 g. vlakana.
Znanstvenici savjetuju ženama da povećaju dnevni unos vlakana te da im to prijeđe u naviku.
Tijelu su potrebna vlakna kako bi mu pomogla u ispiranju toksina i otpadnih tvari. Kao neprobavljivi ostatak ugljikohidrata koji se nalaze u hrani, vlakna prolaze kroz tijelo u debelo crijevo, gdje apsorbira vodu i ostale štetne materijale.
Hrana koja obiluje vlaknima je povrće, integralne žitarice, orasi, lješnjaci, jabuke, grah, kaša i pšenične mekinje.
Ako osoba želi dnevno pojesti 30 grama vlakana, morala bi početi dan doručkom od cjelovitih žitarica, a ne bijelim ili crnim kruhom, te tijkom dan paziti da u organizam unose pet obroka svježeg voća i povrća.
-
Nestala u utorak
U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja
-
Dramatična potraga
Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret"
-
Jeste li ga vidjeli?
Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel