Izlaganje suncu u ovoj dobi je za 35 % smanjilo rizik od kasnijeg karcinoma dojke, konzumiranje ribljeg ulja za 24 %, a više od 10 čaša mlijeka tjedno čak 38 %.
Nije utvrđena povezanost izloženosti izvorima vitamina D i rizika od karcinoma dojke u drugim dobnim skupinama (20 do 29 i 45 do 54 godina), pa autori ovog istraživanja zaključuju da je zaštitna uloga vitamina D najvažnija tijekom adolescencije tj. tijekom razvoja dojki.
Najčitanije
-
Nastavlja se potraga
Dvogodišnje Danke nema već treći dan, istraga kreće u novom smjeru, susjeda: "Jedna stvar mi je sumnjiva"
-
5,0 stupnjeva
Snažan potres pogodio Italiju, dobro se osjetio i u Hrvatskoj: "Zaljuljali su se krevet, luster i namještaj"
-
Izvijestio HAPIH
Provjerite smočnice: S tržišta povučena omiljena čokoladica zbog zabranjenog sastojka