Obavijesti Video Pretražite Navigacija
72 mg dnevno

Točna doza brusnica ključna u borbi s infekcijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da su brusnice dobar borac protiv mokraćnih infekcija, odavno je poznata činjenica, a nedavna istraživanja u potrazi su i za točnom djelatnom dozom.

Bioaktivna komponenta zaslužna za anti-adhezivni učinak jesu proantocijanidini tipa A, kojima brusnice obiluju. Glavni pozitivni učinak je onemogućavanje prianjanja bakterije E.Coli za stijenke mokraćnih puteva i time smanjenje rizika i učestalosti pojave mokraćnih infekcija, pišu Vitamini.hr.

Pročitajte i ovo Obilježavanje Svjetskog dana sepse Opasna reakcija na infekciju Počelo je s bolnim koljenom, a pretvorilo se u borbu za život: Danijel je sepsu jedva preživio Slika nije dostupna Uzrok zdravstvenih tegoba školaraca iz Soblinca je početak infekcije dišnih puteva

Pokazalo se kako je dnevna doza od 36 mg proantocijanidina bila 90 posto učinkovita; smanjenjem doze na 18 mg učinkovitost je pala na 50 posto, a povisivanjem na 72 mg dnevno, učinkovitost je narasla na 100 posto.Osim u višim dozama, tajna je i u kontinuitetu uzimanja te se stoga konzumacija brusnica preporuča kao nezaobilazni dio svakodnevice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene