Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ukoliko ćete Valentinovo provesti liječeći svoje slomljeno srce možda će vas utiješiti podatak da je taj sindrom i medicinski priznat. Pojavljuje se nakon velikog psihičkog ili emotivnog stresa. Naziva se i 'potres srca', a prolazi kroz nekoliko tjedana.


Sindrom slomljenog srca pojavljuje se kao posljedica psihičkog i emotivnog stresa, a često dolazi nakon smrti voljene osobe.

Vezani članci Slika nije dostupna Prekinuli su: Seleni Gomez Bieber slomio srce! Slika nije dostupna Predivna zvijezda 'Slomljenog srca' uskoro će izgovoriti sudbonosno 'Da'

Simptomi ove 'bolesti' navedeni u priručniku za medicinsko osoblje opisani su kao bol u prsima i teško disanje, no dobra vijest je da je to stanje privremeno te se osoba brzo vraće u normalno stanje.

Dakle, ukoliko 'bolujete' od slomljenog srca, možete biti mirni jer će to, izrazito teško stanje proći za nekoliko tjedana.

Ovo stanje izaziva emotivna ili psihička trauma koja uzrokuje nalet adrenalina u područje srca, zbog kojeg osjećate kao da vam je toplina preplavila srce, a zapravo izaziva smrzavanje lijeve srčane klijetke koja je glavna pumpa u srcu i tako onemogućava srcu da pravilno pumpa krv.

Ovaj simptom se često pojavljuje kod osoba koje su proživjele nasilje u obitelji, gubitak na kocki, oružanu pljačku i smrt voljene osobe.