Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako spriječiti neke bolesti

Riba rješenje protiv Alzheimerove bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Masne kiseline pronađene u ribi poboljšavaju pamćenje za 15 posto, a riblje dijete preporučuju se za prevenciju demencije i napadaja.

Istraživanja koja su se provodila u periodu od 6 mjeseci pokazala su da se ljudima koji jedu losos, skuše, sardine, pastrvu i škampe, hranu koja sadrži masnu kiselinu DHA, poboljša memorija i ostale kognitivne funkcije.

Pročitajte i ovo Riba Oglasilo se i Ministarstvo Odluka iz Bruxellesa zabrinula mnoge ribare: Smanjena je godišnja dopuštena kvota izlova jedne vrste ribe Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Stručnjaci vjeruju da bi DHA mogla biti ključ za prevenciju Alzheimerove bolesti, najčešćeg oblika demencije koji se često povezuje sa starijim osobama.

Inače DHA, kiselina koja sadrži Omegu 3 je visoko koncentrirana masnoća u našem mozgu koja utječe na našu radnu memoriju i svakodnevne aktivnosti kao što je vožnja, posao, kupovinu, učenje, sportske aktivnosti...

Od demencije boluje otprilike 570 000 ljudi u Engleskoj, dok je Alzheimer odgovoran za 60 % oboljelih.

Stručnjaci preporučuju da bi zdrava dijeta trebala sadržavati barem dvije porcije ribe na tjedan uključujući i plavu ribu.



 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene