Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potvrđena veza silikona i suicida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trostruko je veći rizik od samoubojstva nakon povećanja grudi.

Na temelju istraživanja 3 527 žena u Švedskoj, Loren Lipworth i Joseph K. McLauglin zaključili su za stručni časopis Annals of Plastic Surgery da silikonski umetci povećavaju broj samoubojstava. 

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Muškarcu u mozgu pronašli parazita bizaran slučaj Mjesecima patio od migrene, snimke mozga otkrile u čemu je problem: Za sve je kriv jedan obrok

Rizik nije povećan tijekom prvih 10 godina, ali je za drugih 10 povećan 4,5 puta, te 6 puta nakon 20 godina. Također je primijećeno da je 3 puta veći rizik od zloupotrebe alkohola i droga, kao i sklonosti ozljedama.

Louise A. Brinton, National Cancer Institute smatra kako uzrok nije otrovnost silikona već psihička nestabilnost pacijentica. 

"Nailazimo na prevelika očekivanja od operacije. Žene s osiromašenim društvenim životom žele povećanjem grudi riješiti svoje probleme."

Foad Nahai, predsjednik udruge plastičnih kirurga tvrdi da su u pitanju pacijentice s manjkom samopouzdanja i samopoštovanja. Poneke imaju psihičku sklonost samoubojstvu. Savjetujemo plastične kirurge da prije operacije pitaju nesigurne pacijentice da li su se savjetovale s psihijatrom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene