Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Peticija za prevenciju raka vrata maternice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu akcije "Stop raku vrata maternice", Europska udruga za rak vrata maternice (ECCA) pokrenula je potpisivanje peticije kojom se poziva Europski parlament, Europska komisija te nacionalne Vlade, da na europskoj razini, hitno primjene organizirane programe prevencije te bolesti.

Peticiju "Stop raku vrata maternice u Europi" može se potpisati putem interneta na adresi http://www.CervicalCancerPetition.eu.

Pročitajte i ovo Dan ružičaste vrpce povorka u centru Zagreba Obilježen dan borbe protiv zloćudne bolesti: "Mislila sam da se to meni ne događa, da je nemoguće" Liječnici alarmantni podaci Među mladima divlja bolest nekoć rezervirana za starije: "Ja sam oboljela s 42, nitko u obitelji nije bio bolestan i nije mi bilo na kraj pameti"

Svake godine u Europi pedeset tisuća žena razvije rak vrata
maternice, od čega njih čak polovica i umre. Primjenom učinkovitih programa prevencije raka vrata maternice postalo je moguće spriječiti svaki slučaj ove bolesti.

Peticija "Stop raku vrata maternice" je dio ECCA-ine kampanje podizanja savjesti o raku vrata maternice i njegove prevencije.

Cilj peticije je prikupiti više od milijun imena u slijedećih šest
mjeseci i potom predstaviti peticiju Europskom povjereniku za
zdravstvo, u povodu Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice, od 20. do 26. siječnja 2008. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene