Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak zdrav obrok

Neočekivani izvor vitamina C

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Različite vrste kobasica se često nađu na stolu mnogih Norvežana. Odrasli dnevno pojedu 11-18 g, a djeca oko 20 g. Kobasice i pire krumpir su omiljena kombinacija.

Koliko vitamina C osigurava takav obrok? Krumpir nije koncentrirani izvor ovog vitamina, ali ga sadrži i zbog količine krumpira u svakodnevnoj prehrani doprinosi unosu. A kobasice? Za pretpostaviti je kako one uopće ne sadrže vitamin C, pišu Vitamini.hr

Pročitajte i ovo Nestašica krumpira - 6 Nema razloga za paniku Vlada nestašica Hrvatima omiljene namirnice, proizvođači poručuju: "Sadili smo kasnije nego prijašnjih godina" Jelena Tanasković prigodno ili pretjerano Ministrica postala hit na mrežama: Omotala se kobasicama i izašla na pozornicu

Međutim, nedavno provedene analize pet vrsta norveških kobasica pokazuju da one u 100 g sadrže 11-40 mg vitamina C. 

Razlog je što proizvođači dodaju vitamin C kao antioksidans da bi se očuvala boja proizvoda. Zahvaljujući kobasicama, Norvežani imaju unos vitamina C povećan za 3-10 posto.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene