Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Različite vrste kobasica se često nađu na stolu mnogih Norvežana. Odrasli dnevno pojedu 11-18 g, a djeca oko 20 g. Kobasice i pire krumpir su omiljena kombinacija.


Koliko vitamina C osigurava takav obrok? Krumpir nije koncentrirani izvor ovog vitamina, ali ga sadrži i zbog količine krumpira u svakodnevnoj prehrani doprinosi unosu. A kobasice? Za pretpostaviti je kako one uopće ne sadrže vitamin C, pišu Vitamini.hr

Vezani članci Krumpir (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Savjet stručnjaka: Ovaj krumpir izbjegavajte jer može biti otrovan Sezona sadnje ličkog krumpira (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nema odmora na ličkim poljima, a provjerili smo i zašto

Međutim, nedavno provedene analize pet vrsta norveških kobasica pokazuju da one u 100 g sadrže 11-40 mg vitamina C. 

Razlog je što proizvođači dodaju vitamin C kao antioksidans da bi se očuvala boja proizvoda. Zahvaljujući kobasicama, Norvežani imaju unos vitamina C povećan za 3-10 posto.