Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvađeni embrij je imao kosti, kosu i zube. Pacijentica je uz njega provela cijeli život, a prve je probleme osjetila tek u rujnu prošle godine.


Yamini Karanam, 26-godišnja studentica filozofije sa sveučilišta Indiana, baš kao i liječnik koji ju je operirao, prilično se iznenadila kada je otkrila da nema tumor na mozgu, već da joj je probleme stvara blizanac, embrij koji je nekim čudom dospio u njezinu glavu.

Vezani članci Vranjic - 1 Mjesto koje hoće živjeti: Stanovnici malog mjesta kod Splita mjesecima upozoravaju na incidente koji im ugrožavaju zdravlje Slika nije dostupna Uigran tim u Klinici za tumore: U tjedan dana operira se 100 pacijenata

Izvađeni embrij je imao kost, kosu i zube, te je takav slučaj u medicini poznat kao teratom i izuzetna ga je rijetkost pronaći u glavi pacijenta (najčešće se nalazi u jajnicima, op.a.).

Ovo je najgora stvar koju naše tijelo može proizvesti - ima i zube!

Primjerice, doktor Hrayr Shahinian, koja je Karanam operirao, tijekom karijere je odstranio više od sedam tisuća tumora i samo je dvaput imao priliku naletjeti na takvo što.

Karanam je prvi puta tegobe osjetila početkom rujna kada je shvatila da se 'gubi u glavi' i da ima problema sa shvaćanjem što se oko nje događa. 

Do Shahiniana je došla sama nakon što se neurolozi i neurokirurzi nisu mogli dogovoriti oko njezine točne dijagnoze, a američki mediji donose i to da će se u potpunosti oporaviti za samo tri tjedna. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook