Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ako već možete birati

Mamurluk od whiskyja gori nego od votke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki znanstvenici s Brown University tvrde kako pretjerana konzumacija whiskyja rezultira gorim mamurlukom nego što je to slučaj s konzumacijom votke.

Stručni časopis Alcoholism: Clinical and Experimental Research je objavio rezultate prikupljene od 95 ispitanika, pišu Vitamini.hr. Pokazalo se da je konzumacija whiskyja ili votke koja je dovodila do prisutnosti alkohola u krvi za trećinu više od dozvoljene kod vozača, bila povezana sa znatno većom učestalošću simptoma mamurluka kod ispitanika koji su pili whisky.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSLJEDICE KORONE Utjeha u votki – Rusi u izolaciji strahuju da će se vratiti starim demonima: "To im je jedini način za opuštanje" Slika nije dostupna Golemi požar u SAD-u Gori skladište s 45.000 bačvi viskija: "Po rijeci plutaju uginule ribe, stanje bi se moglo pogoršati"

Ipak, bez obzira na glavobolju i mučninu, obje skupine ispitanika su imale jednake poteškoće s koncentracijom, upozoravaju istraživači. Po riječima znanstvenika, ovakav utjecaj whiskyja je moguće objasniti prisutnošću kemijskih spojeva poput acetona, acetaldehida i tanina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene