Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki znanstvenici s Brown University tvrde kako pretjerana konzumacija whiskyja rezultira gorim mamurlukom nego što je to slučaj s konzumacijom votke.


Stručni časopis Alcoholism: Clinical and Experimental Research je objavio rezultate prikupljene od 95 ispitanika, pišu Vitamini.hr. Pokazalo se da je konzumacija whiskyja ili votke koja je dovodila do prisutnosti alkohola u krvi za trećinu više od dozvoljene kod vozača, bila povezana sa znatno većom učestalošću simptoma mamurluka kod ispitanika koji su pili whisky.

Vezani članci Slika nije dostupna Gori skladište s 45.000 bačvi viskija: "Po rijeci plutaju uginule ribe, stanje bi se moglo pogoršati" Mamurluk (Foto: Profimedia) Nezaboravna komedija koja je obilježila filmsku povijest ove godine obilježava okruglu godišnjicu prikazivanja

Ipak, bez obzira na glavobolju i mučninu, obje skupine ispitanika su imale jednake poteškoće s koncentracijom, upozoravaju istraživači. Po riječima znanstvenika, ovakav utjecaj whiskyja je moguće objasniti prisutnošću kemijskih spojeva poput acetona, acetaldehida i tanina.