Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski mediji prenose kako nam je svih ovih godina bilo preporučeno da je jedemo manje kalorija nego je to organizmu potrebno.


Naime, ženama se preporučivao unos od 2.000 kalorija dnevno, dok je za muškarce on bio 2.500, no sada je otkriveno kako nam je potrebno 16 posto više od toga., piše Daily Mail. Tih 16 posto ekvivalent je cheeseburgeru ili dvije vrećice čipsa. Prosječna odrasla osoba može konzumirati 400 kalorija više nego je to do sada bilo preporučeno i neće se debljati, ustanovili su vodeći britanski nutricionisti.

Vezani članci Gladne oči Pokazali preslatke gladne oči, hoće li im se vlasnici smilovati? Milenijalci i hrana Milenijalci su stvarno izgubljena generacija, pogledajte što im prolazi kao hrana

Novi podatak otkriven je kada su istraživači saznali kako točnije izračunati na koji način masnoća može biti sagorena putem tjelovježbe. Doduše, podaci trebaju proći još nekoliko provjera prije nego nutricionisti počnu davati finalne preporuke. Naravno, to ne znači, poručuju znanstvenici, da je sada poželjno konzumirati dodatne kalorije ako već imate problema s težinom.