Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iako bogat antioksidansima

Kineski kupus ne popravlja dijabetes

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski kupus (Brassica campestris L. ssp. Pekinensis) je često povrće u Aziji, a postaje sve popularnije i u drugim dijelovima svijeta. Izrazito je bogat antioksidansima i preporuča se uvrstiti ga u prehranu.

Međutim, zasad nije poznato kakav je metabolički učinak antioksidansa kineskog kupusa. 

Pročitajte i ovo Ilustracija zaustavljen na granici Hrvati ga baš vole jesti, a sada pronađen štetan pesticid u njemu: Kamion vraćen u Egipat Rajčice - 4 Berba podbacila Kupci će biti gladni domaće hrane: "Imamo manje za bar 40 posto"

Novo istraživanje s laboratorijskim miševima oboljelim od dijabetesa tip II koji su dobivali kineski kupus u sklopu prehrane s jako puno masti pokazuje da ovo povrće nema povoljan učinak na metabolizam glukoze, razinu inzulina i profil lipida u krvi. 

Istraživači su upotrijebili vrlo malu dozu (2 % od ukupne količine hrane) i miševi su dobivali puno masti.

Iako ne pomaže kod dijabetesa, kineski će kupus zasigurno povećati unos antioksidansa i raznolikost prehrane!

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene