Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Već nekoliko godina, znanstvenici intenzivno proučavaju sposobnost kakaovca da liječi razne poremećaje.


Tako nova studija na štakorima pruža prve dokaze da kakao može suzbiti upalne odgovore unutar trigeminalnog ganglija koji se smatraju da imaju važnu ulogu u nastanku migrene, pišu Vitamini.hr.

Vezani članci Cijepljenje na Velesajmu u Zagrebu - 2 Cijepljeno je 45 posto odraslog stanovništva: Pogledajte stanje po županijama Testiranje na koronavirus - 1 Upozorenje ministra zdravstva: ''Ne možemo živjeti u svijetu u kojem jedino razmišljamo o COVID-u''

Čini se da kakao suzbija aktivnost proteina koji su zaslužni za nastanak upalnih odgovora koji posljedično uzrokuju migrenu. Točan mehanizam još nije jasan, a budući da je ova studija pionir u ovom području, potrebna su još daljna istaživanja koja će znanstvenicima pomoći u razumijevanje nastanka migrene kao i njene prevencije te liječenja.