Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba s agorafobijom

Izliječila bolest nakon što je susrela sve svoje 'Facebook prijatelje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Arlynn Presser susrela se sa svojih 292 'facebook prijatelja' i tako ostvarila svoju novogodišnju odluku da se suoči sa svojom fobijom i izliječi je.

55-godišnja Arlynn Presser ima dvoje djece i gotovo se čitavi život bori s agorafobijom. No prije pet godina njezina je fobija bila na vrhuncu tako da zbog nje mogla prisustvovati svečanoj promociji svoga sina. Tada je shvatila da je vrijeme da se suoči i riješi problem svoje fobije, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napadi panike i agorafobija povezani su s alkoholizmom

'Znala sam da moram napraviti nešto ekstremno, samo što nisam znalaa što', kaže Arlynn. Onda sam jedne večeri, nakon dopisivanja s jednim prijateljem preko Facebooka došla na ideju da se kroz 2011. nađem sa svim svojim 'facebook prijateljima'. Nakon prijatelja u SAD-u, posjetila je i one u Njemačkoj, Koreji i Velikoj Britaniji te tako obišla čak 51grad.

'Bilo je to zastrašujuće iskustvo, ali sam naučila kako se nositi sa strahom, a to je upravo i bio moj cilj', kaže Arlynn.

Agorafobija je strah od otvorenog prostora i velikog broja ljudi, a čini gotovo 60% svih fobija. Češća je upravo kod žena, a najčešće započinje u tinejđerskoj dobi. Napadi panike, napetost i vrtoglavica samo su neki od simptoma agorafobije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene