Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hranom protiv ovisnosti o cigaretama?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neke namirnice, poput sira ili prokulice, smanjuju okus koji iza sebe ostavljaju cigarete, pokazalo je istraživanje američkih znanstvenika s Duke University.

Na isti način su djelovali i primjerice voće i povrće, ostali mliječni proizvodi, pa čak i čaša vode ili soka, a suprotan učinak je imala konzumacija mesa i napitaka koji sadrže alkohol ili kofein.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 4 Podsjetnik Sigurnost hrane ne prestaje na policama u trgovinama: Ključna pravila za snalaženje u kuhinji Slika nije dostupna I jedna je previše POŠAST MODERNOG VREMENA U samo 5 minuta u tijelo ubacimo 4000 otrova!

Okus cigareta su smanjivali i uzimanje lijekova te toplo vrijeme.

Čimbenici koji su smanjivali okus cigareta su jače utjecali na mlade pušače, a oni koji su pojačavali okus cigareta su imali veći utjecaj na osobe koje su pušile duži niz godina.

Znanstvenici vjeruju da će njihov rad omogućiti osmišljavanje tzv. pušačke dijete koja bi olakšavala prestanak pušenja.

Po njihovim riječima, pušenje se ne sastoji samo od ovisnosti o nikotinu nego i o nizu osjetilnih čimbenika koji ga prate.

Rezultati studije koje je objavio znanstveni časopis Nicotine & Tobacco Research se temelje na analizi odgovora 209 osoba dobrog zdravlja koje su svakog dana pušile više od 20 cigareta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene