Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gdje je najviše oboljelih?

INFOGRAFIKA Rak karte svih zemalja svijeta, nitko nije imun

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rak je jedna od najgorih bolesti današnjeg doba i ne bira zemlje svijeta koje će pogoditi. Nova infografika prikazuje incidenciju i smrtnost od raka u svim zemljama svijeta.

Prema statistikama za šest najčešćih oblika raka u svijetu, ne postoji svjetska zemlja koja prednjači pred svima, a dok je primjerice rak pluća 26 puta veći u SAD-u nego u Tanzaniji, u Tanzaniji je rak debelog crijeva 9 puta veći nego u SAD-u, prenosi popsci.com.

Pročitajte i ovo Ilustracija brojke u Hrvatskoj Zašto ne cijepimo djecu protiv raka? "Mladi su educirani, ali roditelji nisu dovoljno osviješteni" Papa objavio da ima upalu pluća još jedna upala Papa Franjo ne osjeća se dobro, pozvao sve na molitvu: "To je jedini put"

>> Razvijena injekcija koja uništava rak?

Takvih primjera je puno među zemljama svijeta, a galeriji možete pogledati kako pojedini oblici raka ostavljaju posljedice u pojedinim zemljama svijeta. Karte su podijeljene na incidenciju šest najčešćih oblika raka i na smrtnost istih u svijetu. Ti oblici raka su rak dojke, rak debelog crijeva, rak jetre, rak prostate, rak pluća i rak želuca.

U zatamljenijim zemljama situacija je najgora.

U mnogočemu pojedine oblike raka sprječavaju preventivne mjere i stil, odnosno način života, no te stvari nisu jednake posvuda u svijetu. Nekim zemljama su kvalitetniji uvjeti života jednostavno izvan dosega.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene