Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Danas obilježavanje Međunarodnog dana djece oboljele od raka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan djece oboljele od raka čiji je cilj informirati javnost o malignim oboljenjima u dječjoj dobi kako bi se bolje razumijele poteškoće s kojima se svakodnevno susreću oboljela djece i njihove obitelji.

Djecu koja se liječe od solidnih tumora u Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj tim je povodom danas posjetila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Pročitajte i ovo Željko Kaštelan, Povjerenstvo za izradu nacrta Nacionalnog programa pilot faza Kreće program za rano otkrivanje najčešćeg raka kod muškaraca: "Više od 20 tisuća živi s rakom prostate danas u Hrvatskoj" Ilustracija Osigurano 300.000 eura Pokreće se akcijski plan protiv raka koji prijeti muškarcima, Beroš najavio: "Mobiliziramo sve resurse..."

"Današnjim posjetom želimo senzibilizirati javnost na probleme obitelji u kojima su djeca oboljela od malignih bolesti. To su slučajevi u kojima se na žalost urušavaju cijele obitelji i mi im želimo sustavno pomoći", izjavila je Kosor nakon obilaska djece koja se nalaze na liječenju.

Podsjetila je kako je u prošloj godini ostvareno više programa vezanih uz djecu oboljelu od tumora - za sve roditelje i djecu
realiziran je program psihosocijalne pomoći, a od nedavno Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) podmiruje troškove smještaja i prehrane jednog roditelja u bolnici za vrijeme djetetova liječenja.

Podsjetila je da je Vlada u prošloj godini za potrebe Klinike za
dječje bolesti izdvojila 1,3 milijuna kuna te da će u proračunu
bolnice u idućoj godini biti osiguran novac za nabavku novog uređaja za magnetsku rezonanciju.

Ravnatelj Goran Roić rekao je da se na Odjelu za solidne tumore u Klaićevoj liječi 70 posto tumora dječje dobi u Hrvatskoj. Odjel raspolaže sa 25 kreveta, a godišnje se u bolnicu primi 60-ak novooboljele djece, dok je u stalnom dnevnom tretmanu njih 160.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene