Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čitanje rekreira mozak i pospješuje mršavljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna minuta smijeha ima jednak učinak kao 10 minuta vježbanja, a kako tvrde britanski stručnjaci, mršavjeti možete čitanjem uzbudljivog ili humorističnog štiva.

Osim što ćete se uz knjigu opustiti i zaboraviti na probleme, ponešto naučiti ili čak promijeniti ustaljene predrasude, uživanje u napetom romanu potaknut će lučenje adrenalina i ubrzati vaš metabolizam. 

Pročitajte i ovo Nova gradska knjižnica u Rijeci Otvorena nova knjižnica Povijesni trenutak: Grad koji teče dobio je najljepši poklon, čekalo se u kilometarskim kolonama Ilustracija Djevojčice bolje od dječaka Znanje hrvatskih učenika konačno u prosjeku, osim u matematici

Tijelo će u tom slučaju, prema rezultatima studije, trošiti čak 1,75 kalorija u minuti. Zabavna štiva odlična su zamjena za rekreaciju jer se smijanjem potiče rad trbušnih mišića, a potrošnja kalorija je za 20 posto veća nego kad smo ozbiljni. 

“Da Vincijev kod” je adrenalinska bomba. Čitate li oko 300 riječi u minuti, do završetka “Da Vincijeva koda” Dana Browna potrošit ćete oko 885 kalorija. Toliko kalorija unesemo kad pojedemo, primjerice, burek sa sirom i jogurt. 

Uz Kishona ćete se nasmijati do suza. “Kod kuće je najgore” Ephraima Kishona zbirka je duhovitih priča koje na karikiran način opisuju obiteljske situacije. Primjerice, dugotrajno pripremanje ljepšeg spola za izlazak iz kuće. 

Sidney Sheldon se lako čita. “Gnjev anđela” ili “Ako postoji sutra” Sidneya Sheldona romani su koji se lako čitaju. Ljubavni zapleti i uzbudljiva radnja držat će vas u neizvjesnosti sve do kraja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene