Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poboljšavaju kvalitetu zraka

Kako biti još brži, zdraviji, učinkovitiji...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uklanjanje biljaka iz ureda, što je jedan od prvih poteza poslodavaca kada počnu razmatrati uštede zbog recesije, možda i nije najpametniji potez jer one pozitivno djeluju na radnu atmosferu, tvrdi čelnik tvrtke Ambius Ray Borg.

Abmius je tvrtka za prodaju biljki pa nije potpuno nepristran, ali svoje tvrdnje podupire rezultatima istraživanja. Tako su znanstvenici sa tehnološkog fakulteta u Sydneyu utvrdili da biljke u uredima poboljšavaju kvalitetu zraka jer apsorbiraju plinove koje emitiraju plastični proizvodi.

Pročitajte i ovo Ilustracija sada upozorava druge ''Ne dirajte je'': Tjednima se oporavljao od opeklina i plikova jer je dirao opasnu biljku Ilustracija Gledanje, a ne branje Ponijelo vas proljeće, brali biste visibabe? Promislite dvaput, da ne izvisite plaćajući kaznu od nekoliko tisuća eura

U uredima s biljem niža razina stresa

Tim znanstvenika sa Sveučilišta u Surreyu u Velikoj Britaniji je potvrdio da je razina stresa niža u uredima u kojima ima sobnih biljaka. Što je dosadniji posao to je veći učinak biljaka, kao na primjer palmi. Američki su istraživači utvrdili da je u uredima bez prozora krvni tlak djelatnika koji su imali cvijeće u prostoriji bio manji nego kod one skupine ispitanika koja nije imala biljke u uredu. Djelatnici 'cvjetnog ureda' imali su i 12 posto brže reakcije nego njihovi kolege u 'dosadnom uredu'. (Hina)

Imate li biljke na radnom mjestu?

  • Da
  • Ne
  • Ne, ali namjeravam nabaviti
  • Ne i ne namjeravam nabaviti

Ukupno glasova:

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene