Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Većina Hrvata zube pere svaki dan, ali ima i onih kojima četkica za zube nije omiljena. Neki je ne koriste uopće, a neki su neredoviti kada je u pitanju zubna higijena.


Istraživanje magazina Ja TRGOVAC i agencije Hendal na temu njege zubi pokazalo je da ogromna većina ispitanika, njih 95,7 posto, svakodnevno pere zube, a 48,4 posto pere ih dvaput na dan. Istraživanje je provedeno na nacionalno reprezentativnom uzorku od 411 ljudi.

Vezani članci Marija Miholjek, voditeljica Nove TV Što Hrvati misle o radu nedjeljom? Jesu li za ili protiv? Dnevnik Nove TV donosi ekskluzivno istraživanje Videozid: Istraživanje, građani o ratu Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV: Što Hrvati misle o ratu u Ukrajini?

Više od dvaput na dan zube pere četvrtina (25,2 posto) ispitanih, a slijede oni koji to rade jednom dnevno s 22,1 posto udjela. Udio onih koji zube peru neredovito, to jest ne peru ih svaki dan, je 2,8 post, dok onih koji ne peru zube uopće ima 1,4 posto.

6 neočekivano štetnih posljedica žvakaće gume

Svega 3 posto ispitanika koristi električnu četkicu za zube, vodicu za ispiranje usta 40,6 posto, a zubni konac 33,5 posto.

Na pitanje koliko često idu kod zubara najveći udio ispitanika iz uzorka (43,1 posto) ističe kako to čini nekoliko puta godišnje. Jednom godišnje zubara posjećuje njih 26,5 posto, svakih nekoliko godina njih 18,1 posto, dok jednom mjesečno i češće od toga kod zubara odlazi 4,9 posto ispitanika. Da ne idu zubaru uopće kaže 7,5 posto sudionika ankete.(Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju