Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon nekoliko (alkoholnih) pića mnogi će pokušati što je duže moguće odgoditi prvi odlazak na wc.


Nakon nekoliko pića gotovo svi se trude odgoditi prvi odlazak na wc jer nakon prvog, izleti na wc nižu se jedan za drugim i prekidaju primjerice ugodna druženja. Možda ste se zapitali (a možda i ne) zašto se vaš mjehur puni tako brzo. Kako god, riječ je o pitanju kojim su se pozabavili stručnjaci.

Vezani članci Slika nije dostupna GROZOTA Gošća iz Španjolske obavila veliku nuždu u Meštrovićevoj galeriji Slika nije dostupna Vozači, oprez - Ovo može biti jednako opasno kao i koliko pijete alkohola

Doktor Karl Kruszelnicki sve je objasnio za Daily Mail. Primijetili ste sigurno da je ova pojava uobičajena kada pijete alkoholna pića. A kada pijemo alkohol naš mozak smanjuje proizvodnju hormona ADH, antidiuretika koji inače usporava stvaranje urina i smanjuje potrebu za uriniranjem. Tijelo se prema tvrdnjama ovog doktora dobro drži do trećeg pića.

Ovo je pravi razlog zašto ne miješati lijekove i alkohol

U tom trenutku počinje povećana proizvodnja urina u bubrezima i počinju česti odlasci na wc.

Kruszelnicki je upozorio i da se dehidraciju koju uzrokuje pijenje alkohola mora shvatiti ozbiljno jer posljedica dehidracije može biti i smrt.

Također, odbacio je teoriju da osoba neće biti dehidrirana od alkohola ako u kombinaciji s njim pije velike količine vode. Tijelo će, objasnio je, apsorbirati samo 30 do 50 posto viška vode, dok 'ostatak ide niz zahodsku školjku'. Naravno, vaše stanje bit će bolje kad pijete vodu, ali i dalje ćete biti dehidrirani.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook