Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolji prijatelji

Za kuma na vjenčanju uzeo 360 kilograma teškog grizlija!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina ljubitelja životinja za vjernog prijatelja bira psa ili mačku. No, Casey Anderson je otišao korak dalje i usvojio mladunče grizlija.

Od tada je prošlo 10 godina. Brutus sada ima 360 kilograma, no voli se maziti jednako kao i kad je bio beba. Casey i Brutus su toliko povezani da bez voljenog medvjeda nije želio nbi na vlastito vjenčanje. Kada je u kolovozu 2008. stao pred oltar s glumicom Missi Pyle kum mu je bio ni više ni manje nego Brutus.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed Snimka medvjedića u brlogu iznad Bakarca - 1 U blizini Bakarca VIDEO Mala šetnja pretvorila se u pravu dramu: Snimao dva mladunca, a onda mu je medvjedica pokazala gdje mu je mjesto

>> Kada grizli dođe do vas i počne vas njuškati...

Brutus je toliko navikao na ljude da je postao pravi član obitelji. Čak ima i svoje mjesto za kuhinjskim stolom.

'On je moj najbolji prijatelj. Daje mi svoju bezuvjetnu ljubav', kaže Anderson koji je život posvetio tome da educira ljude koliko je važno sačuvati stanište grizlija. 'Mnogi ljudi pogrešno pretpostavljaju da su medvjedi krvoločni ljudožderi. Istina je potpuno suprotna, oni uglavnom izbjegavaju kontakt s ljudima. Noza grizlije čujete samo kada se dogodi nešto loše. Mi pokušavamo ispraviti mitove, educirati javnost. Grizliji su vrlo inteligentna i znatiželjna bića i uglavnom uopće ne žele nauditi ljudima. U rijetkim slučajevima kda se dogodi nešto takvo to je najčešće zato što se osjećaju ugroženo ili ženka brani svoje mlade. Oni većinom jedu vegetarijanski - bobice i korijenje, no pojest će i ostatke životinja koje je ubila neka druga zvjerka'.

Casey kaže kako su grizliji vrlo slični ljudima. 'To su vrlo inteligentne životinje koje imaju osobnost, a mogu čak i plakati'.

Brutus i Casey su prijatelji već 10 godina. Brutus je rođen u nacionalnom parku Yellowstone. Kako je tada nacionalni park bio prenapučen grizlijima Brutus je morao ili odrasti ili u zatočeništvu ili biti uspavan. Casey ga je tada usvojio i napravio utočište za medvjede kako bi Brutus mogao živjeti kao pravi medvjed. Više o njima možete doznati putem njihove Facebook stranice.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene