Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U divljini Aljaske

Kada grizli dođe do vas i počne vas njuškati...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što bi ste vi učinili kada bi ogromni medvjed krenuo prema vama? Pobjegli biste? Ili ostali na mjestu i držali fige?

Ova druga opcija nepomičnosti svakako je sretnija. Upravo smirenost u takvim situacijama potrebna vam je da preživite u divljini Aljaske.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija bilo je tragova krvi Noćno divljanje u Vrgorcu: Pijani razbijali lokal pa napali policiju Ilustracija Šetala se s muškarcem Strava na planini: Ženu pronašli mrtvu nakon što ju je progonio medvjed

Larry Griffith i njegovi prijatelji u Nacionalnom parku Katmai doživjeli su bliski susret s grizlijem. Promatrali su medvjeda sa sigurne udaljenosti, no on im se nenadano počeo približavati. Grizli je okružio grupu turista nekoliko puta, čak im i njuškao odjeću. 'Mogao sam čuti i osjetiti njegov dah i vidjeti mu komadiće ribe na zubima.', rekao je Griffith za The Guardian.

Kako su ostali tako smireni? Jesu li bili paralizirani strahom? Griffith kaže kako su od šoka ostali mirni, ali i shvatili da ako krenu bježati grizli će ih gledati kao plijen. Iako medvjedi ne djeluju tako, ako su gladni mogu postići brzinu od 60-ak kilometara na sat.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene